Een greep uit projecten oktober 2017

 

De gesloten deur in Etten-leur midden op straat
Bijna 40% van de Nederlanders laat ’s nachts de deuren in de woning open. Dat percentage moet lager! In Etten-Leur laat Brandweer Midden- en West-Brabant de noodzaak van gesloten deuren bij brand zien. Tijdens de Nationale Brandpreventieweken in oktober met het thema ‘Hé, doe de deur dicht’ gingen zij op pad met een echte deur.
Klik hier om het fimpje te bekijken.

Project ‘De Woningchecker’ in Limburg
In regio Limburg-Noord is het unieke project ’De Woningchecker’ gestart. Basisschoolleerlingen worden door de brandweer opgeleid tot ‘woningchecker’. Ze weten waar ze op moeten letten bij brandveiligheid in woningen en voeren bij hun opa/oma een woningcheck uit. Het doel is het belang van brandveiligheid onder de aandacht te brengen en bespreekbaar te maken bij twee belangrijke risicogroepen, namelijk basisschoolleerlingen en senioren.
Klik hier voor meer informatie

‘Doe de deur dicht’ game
Brandweer Midden- en West-Brabant heeft een eigen game ontwikkeld, waarbij het dichthouden van deuren voorop staat. Het spel kan online gespeeld worden en is gericht op (basisschool)kinderen. Er kan hierbij een Brandweer Experience voor de hele klas gewonnen worden!
Klik hier voor meer informatie

Maak van je roze wolk geen rookwolk
In de vorige nieuwsbrief kwam de actie al aan bod: in Overijssel en Gelderland krijgen alle pasgeborenen een leuk pakketje van de brandweer. In totaal worden bijna 3000 tasjes verstuurd, waarin onder andere een Brandweer-slabbetje, vluchtsleutel en meerdere flyers zitten. Bovendien krijgen alle ouders van de eerstgeborenen in oktober uit iedere gemeente een Brandweerkoffertje uitgereikt uit handen van de burgemeester. De actie krijgt ontzettend veel positieve reacties, ook online en op regionale radio- en televisiezenders. Inmiddels zijn er meerdere regio’s aan de slag gegaan met het Brandweerkoffertje, zo ook Rotterdam-Rijnmond. Op de foto: De burgemeester van Hengelo met een pasgeboren burger.
Klik hier voor meer informatie

Gratis brandveiligheidscheck
Brandweer Drenthe biedt 300 huishoudens in Hoogersmilde en directe omgeving een gratis brandveiligheidscheck aan. Omdat Hoogersmilde te groot is om alle inwoners in dezelfde periode een brandveiligheidscheck aan te bieden, krijgen de huishoudens die dit jaar nog niet aan de beurt komen, de gratis brandveiligheidscheck in oktober 2018 aangeboden.
Klik hier voor meer informatie

In VR levensecht een brand ervaren
De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) zet virtual reality-brillen in om bewoners levensecht een brand te laten ervaren. Gelukkig gaat het niet om een échte brand, maar om een levensechte  simulatie met een virtual reality-bril van VRU Brandweer. Dit project is een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen verschillende regio’s. Via de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland kwam de VRU namelijk in aanraking met de bril!
Klik hier voor meer informatie