Meld je aan voor de Expertdag op 4 april!

 

Expertdag 2019: ‘Van afleren naar aanleren’

Jij bent er toch ook bij? Op de Expertdag 2019 bespreken wij namelijk het belangrijke het thema “Van afleren naar aanleren”. We zetten in op een nieuwe brandveilige generatie. Dan is brandveilig leren handelen op basis van eigen (veilige) beslissingen van groot belang. Vanzelfsprekend brandveilig leven van jongs af aan, daar gaan we samen voor. In plaats van het afleren van fout gedrag, is het aanleren van goed gedrag op basis van kennis en ervaring de belangrijkste sleutel. Hoe pakken we dat aan? Help mee en kom naar de Expertdag 2019!

Zoe Susice is Director Strategy & Marketing van Underwriters Laboratories in de USA. Zij laat zien hoe zij in Amerika de conclusies uit het Onderzoek ‘Gebrand op inzicht’ heeft vertaald naar de publiekscampagne ‘Close before you doze’, het Amerikaanse broertje van ‘Hé doe de deur dicht’.
Zij presenteert het project ‘From the Fire Lab to the Front Door: Taking science to streets’. Hierin worden jongeren op een voor Nederland nog onbekende wijze kennis bijgebracht over brand en brandoorzaken.

Uit België zijn Veerle De Decker en Arne Dewaet aanwezig, respectievelijk Adjunct-coördinator preventie en Brandveilig Samenleven at Brandweer Zone Antwerpen en Sergeant – brandpreventiecoördinator bij Hvz oost Vlaams Brabant (België). Zij vertellen hoe in Antwerpen/Vlaanderen brandveilig leven gestimuleerd wordt via publiekscampagnes zoals ‘Wees onze Held’ en de nieuwste Rookmeldercampagne. Natuurlijk zal een overzicht van de ontwikkelingen Brandveilig Leven niet ontbreken. Dit wordt gepresenteerd door Hilda Raasing, portefeuillehouder Brandveilig Leven Brandweer Nederland.

Vanzelfsprekend vindt deze dag ook de presentatie van de drie genomineerden voor de Gouden Rookmelder plaats, waarna je als deelnemer aan de Expertdag jouw stem voor de Gouden Rookmelder kunt uitbrengen. Tijdens het middaggedeelte zijn nieuwe interactieve workshops gepland. We gaan zo samen aan het werk om het concept voor de campagne Brandpreventieweken 2019 neer te zetten. Actieve inbreng en participatie is van groot belang. Aan het eind van de middag worden de resultaten van de workshops gepresenteerd.

Een vol maar bovenal zeer aantrekkelijk programma! Meld je snel hier aan zodat jij er bij bent. Geef ook even aan of je deelneemt aan de interactieve workshops.

Wanneer: donderdag 4 april
Locatie: IFV, Arnhem
Hoe laat: ontvangst 9 uur, aanvang 9.30 en afsluiting 15.30
Programma: Klik hier!

De Expertdag is bestemd voor brandveilig leven professionals en samenwerkingspartners.