Boegbeeld René Hagen neemt afscheid van de Adviescommissie

 

Heb je het over kennis van brand en brand voorkomen, dan heb je het over René Hagen. Een vaste waarde binnen de Adviescommissie Netwerk Nationale Brandpreventieweken. Een boegbeeld voor de brandveilig leven activiteiten in Nederland. Meer dan 15 jaar stond René aan de wieg van de publiekscampagnes om brand te voorkomen. Thema’s als ‘Rookmelders redden levens, ‘Ontruimen moet je oefenen’, ‘Wat doe jij bij brand’ en ‘Hé doe de deur dicht’ bereikten in deze jaren het grote publiek en specifieke risicogroepen. De inbreng van René en zijn kennis van vooraanstaand wetenschappelijk brandonderzoek waren hierbij van onschatbare waarde. Na 15 jaar voorzitterschap draagt hij het stokje over. Wij willen René ook via deze weg bedanken voor zijn grote bijdrage aan de Adviescommissie Brandpreventieweken en daarmee aan de verdere ontwikkeling van brandveilig leven activiteiten in Nederland.
Graag verwelkomen wij Hilda Raasing, algemeen directeur en regionaal commandant bij Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Zij is al vele jaren lid van de Adviescommissie Netwerk Nationale Brandpreventieweken en zal na het vertrek van René het voorzitterschap van de Adviescommissie op zich nemen.
De thema’s van de landelijke publiekscampagnes Brandpreventieweken zijn altijd gebaseerd op de conclusies en aanbevelingen uit wetenschappelijk onderzoek, veelal afkomstig van de Brandweer Academie. Wij zijn dan ook blij dat met de benoeming van Joost Ebus – onderzoeker en adviseur bij het Instituut Fysieke Veiligheid/Brandweeracademie – als lid van de Adviescommissie, de koppeling tussen wetenschappelijk onderzoek en de thema’s van de Nationale Brandpreventieweken behouden blijft.
Namens het Verbond van Verzekeraars nam Timo Brinkman afscheid van de Adviescommissie. Hij is opgevolgd door Marieke Beugel, eveneens werkzaam bij het Verbond van Verzekeraars. Ook Charles Meijer nam na vele jaren actieve inbreng afscheid als lid van de Adviescommissie. Gezien zijn functie als projectleider omgevingswet en alle ontwikkelingen die rondom dit thema spelen gaf zijn agenda geen ruimte meer voor deelname aan de Adviescommissie. Ook Timo en Charles hartelijk bedankt voor jullie enthousiaste bijdrage al die jaren.

Klik hier voor alle nieuwsberichten >