Slaapkamerbrand ervaren in Gelderland-Zuid

Contactpersoon

  • · Anne Pauline Jacobs
  • · Veiligheidsregio Gelderland-Zuid
  • · E mail >
  • · 088-4575220

Doel(en) van de actie
Voorlichten van Senioren, aandacht voor de 'slow whoop' en onze aftrap bij de Gamma.

Omschrijving
1. Bij de Gamma hebben we aan de hand van een slaapkamerbrand mensen live laten zien hoe snel een brand zich ontwikkeld. De brand was gecreëerd in een container, te bekijken via een webcam binnen en groot LED-scherm buiten. Dit in samenwerking met de Gamma, was erg opzienbarend en mensen waren ervan onder de indruk waardoor de rookmelder verkoop steeg.
Er was ook redelijk wat pers aandacht.
2. Bij senioren door middel van voorlichting, Home safety checks en posters, eigen verantwoordelijkheid tav brandveiligheid onder de aandacht brengen.
Winkelende mensen vertelden we wat een 'slow-whoop' is en wat dan te doen. Naast de middagen in het winkelcentrum hebben we posters opgehangen en media opgezocht om dit verder te verspreiden.

Vervolgactie/aanvulling
Soortelijke actie, nu met woonkamer op een grote markt/braderie te Nijmegen, brand veroorzaakt door kortsluiting in radio. In samenwerking met Gamma mensen zelf laten blussen met een omgebouwde brandblusser (kostenbesparend en milieuvriendelijk).

Foto's
Gelderland Zuid - poster nu nog midden in het leven.. maar straks Wat doe JIJ bij brand 2013 Gelderland-Zuid - foto 2 Wat doe JIJ bij brand 2013 Gelderland-Zuid - foto 1

Startjaar
2013

Betrokken Partners

Gamma
www.gamma.nl

Do's/Don'ts
Wat werkte erg goed?
- Het Ledscherm en de diverse korte filmpjes.

Wat is een verbeterpunt?
- Jammer dat de demo éénmalig is.