Voorlichting en brandpreventie voor kinderen door veiligheidsregio Hollands-Midden

Contactpersoon

  • · P. Stolker
  • · Veiligheidsregio Hollands Midden
  • · E mail >

Omschrijving
Woensdag 12 oktober 2011 is er op de brandweerpost in Bergambacht een brandpreventieavond gehouden waarbij de burger van Bergambacht was uitgenodigd om een kijkje in het werk van de brandweer te nemen en om zich te laten vertellen wat zei thuis of op het werk kunnen doen aan preventie.

Deze avond met ruim 120 bezoekers werd door de vrijwilligers van het brandweerkorps ingevuld met een demonstratie van vlam in de pan, hoe de brandweer te werk gaat bij een ongeval, mensen konden mee omhoog tot 30 meter met de autoladder en de postcommandant vertelde over hoe je thuis of op het werk brand kunt voorkomen / de schade kunt beperken. Het belangrijkste is natuurlijk de rookmelder. Door de rookmelder wordt u al snel gewaarschuwd als zich ergens brand ontwikkeld.

Aan het eind van de avond kregen dan ook de burgers van Bergambacht een gratis (5 jaar onderhoudsvrije) rookmelder mee naar huis.

Vervolgactie/aanvulling
Actie op een kinderdagverblijf in Oegstgeest. Er is voorgelezen over brandweerolifant Spuit 11 en daarna mochten de kinderen in de brandweerauto zitten. Voor de kinderen was er een beer en voor de ouders een informatiepakket met de brandpreventiekrant en kaartjes.

Foto's
Wat doe JIJ bij brand 2011 Hollands Midden - foto 1 Wat doe JIJ bij brand 2011 Hollands Midden - foto 2 Wat doe JIJ bij brand 2011 Hollands Midden - foto 3

Startjaar
2011