Rookmelderteam (nationaal)

Contactpersoon

  • · Monique de Haan
  • · Ned. Brandwonden Stichting
  • · E mail >
  • · 0251-2755590

Doel(en) van de actie
Senioren die om wat voor reden dan ook zelf geen rookmelder(s) kunnen plaatsen hierbij helpen.

Omschrijving
Brandpreventie redt levens. Daarom coördineert de Nederlandse Brandwonden Stichting het Rookmelderteam. Dit team hangt rookmelders op bij mensen die dit zelf niet (meer) kunnen. Daarnaast vertellen ze hoe de rookmelders onderhouden moeten worden, en welke maatregelen de hulpvrager nog meer kan nemen voor een brandveilig(er) leven – bijvoorbeeld het opstellen van een vluchtplan.

In samenspraak met preventiemedewerkers van de Brandweer is er een speciale training vrijwilligers rookmelderteam ontwikkeld. Alleen vrijwilligers die de training met goed gevolg doorlopen hebben, worden ingezet. Anno juni 2014 bestaat het rookmelderteam uit 2600 vrijwilligers landelijk verspreid over Nederland. Of zij in actie komen, is afhankelijk van de hulpvraag.

Download: > Achtergrondinformatie_rookmelderteam

Vervolgactie/aanvulling
Tot nu toe zijn er circa 1400 individuele huishoudens waar het Rookmelderteam de helpende hand heeft geboden. Maar ook medewerkers van Brandveilig Leven weten het Rookmelderteam te vinden. Inmiddels zijn bij meerdere projecten vanuit de Brandweer medewerkers van het rookmelderteam ingezet. In overleg met Monique de Haan kan er op postcodeniveau een ondersteuningsverzoek naar de vrijwilligers worden gestuurd. Zie onder 'Extra ontwikkelde attributen' hiervoor enkele voorbeeld e-mails.

Foto's
Rookmelderteam geeft ook brandveiligheidsadvies Rookmelderteam plaatst rookmelder_vierkant Rookmelderteam 004

Startjaar
2012

Extra downloads voor nieuwsberichten
Download: > In Vivium magazine

Download: > 20131026 Max Magazine