Roadshow demo-woning regio Haaglanden

Contactpersoon

  • · Annelies Engelenburg
  • · Veiligheidsregio Haaglanden
  • · E mail >
  • · LinkedIn

Doel(en) van de actie
Brandweer Haaglanden bestookt de inwoners van Haaglanden de hele maand oktober met tal van activiteiten om hen bewust te maken van brandveiligheid. In de campagne ‘Wat doe JIJ bij brand?' wijst Brandweer Haaglanden mensen op het feit dat brand ook hen kan overkomen. En dat ze daar nu over na moeten denken.

Omschrijving
Haaglanden heeft diverse activiteiten tijdens de Brandpreventieweken.
Op bijna alle dagen in oktober toert de ‘brandende oefen-mini-woning' - een haakarmbak omgebouwd tot woning met de mogelijkheid een keuken- of televisiebrand in scene te zetten - door regio Haaglanden. Bezoekers kunnen hierin aan den lijve ervaren wat het is om in een situatie met rook te komen en te leren wat je dan moet doen.

Vervolgactie/aanvulling
Game je uit de brand Korps Haaglanden heeft een prikkelend, grappig en verslavend spel ontwikkeld dat alles te maken heeft met de vraag ‘Wat doe JIJ bij brand'? En hoe voorkom JIJ brand? In een race tegen de klok neem je als speler de grootste risico's in een woning weg om brand te voorkomen. Maar de kans is groot dat je dat niet lukt! Weet dan wat je moet doen! Wie vlucht en alarmeert het best? Doel van de game Geen brand! Hoe kun je het doel bereiken: Zorg ervoor dat alle brandgevaarlijke situaties uitgeschakeld worden. Uiteraard doe je dit snel want anders breekt er brand uit. Als dit toch gebeurt, dan moet je weten hoe je kunt vluchten en moet je 1-1-2 bellen. Bedenk wie of wat je mee naar buiten neemt en of je deuren moet sluiten. Als je alle branden voorkomt of dooft is je huis veilig. Ben je snel met 1-1-2 bellen, dan komt de brandweer op tijd om de brand te blussen en is het gevaar geweken.

Foto's
Wat doe JIJ bij brand 2011 Haaglanden - foto 1

Startjaar
2011