Professor Blussemans Brabant-Noord — GOUD 2011 —

Contactpersoon

Doel(en) van de actie
Het doel van onze actie is de brandveiligheid in huis te stimuleren en daarbij invulling te geven aan de 4 pijlers; voorkomen van brand, alarmeren bij brand, vluchten bij brand én nazorg! Dit wil wij gaan doen door kinderen spelenderwijs bewust te maken van de gevaren en (groot)ouders te confronteren met de risico's door, tijdens en ná brand. Wij hebben hiervoor een concept bedacht: 'Professor Blussemans'.

Omschrijving
Brandweer Brabant-Noord gaat in de maand oktober ruim 30.000 kinderen een persoonlijk bezoek brengen. Dat doen wij door onszelf uit te nodigen op alle basisscholen (ruim 250) bij de groepen 3, 4 & 5 en daar ons concept: 'Professor Blussemans' te presenteren. Met ons sterkste campagne-middel, een echte brandweerauto, bezoeken wij alle scholen, vragen aandacht met alle toeters en bellen en delen ieder kind een pakketje met de opdrachtkaart van onze Professor uit.
Professor Blussemans weet alles van brand, (brand)gevaarlijke situaties en de manier waarop de kinderen, samen met hun (groot)ouders, deze brandjes kunnen blussen. Aan de hand van een 6-tal opdrachten verkennen zij het hele huis op zoek naar alle details.

Foto's
2011 Brabant Noord - Blussemans ansichtkaart_Pagina_1 2011 Brabant Noord - Blussemans opdrachtenkaart_Pagina_1

Startjaar
2011