Preventieteams in veiligheidsregio Zeeland

Contactpersoon

  • · M. Corbijn
  • · Veiligheidsregio Zeeland
  • · E mail >
  • · 0113-276615

Doel(en) van de actie
Met de vraag Wat doe JIJ bij brand? heeft de brandweer in Zeeland in de week van 9 tot 16 oktober de burgers en bezoekers in Zeeland wakker schudden. De brandweer deed dit in deze week, omdat deze week door Politie Zeeland en Veiligheidsregio Zeeland was uitgeroepen tot Zeeuwse Week van de Veiligheid.

Omschrijving
Wat doe jij bij brand?
Preventieteams van de brandweer bezochten met een informatiestand maar liefst 27 weekmarkten verspreid over Zeeland. De preventieteams spraken bezoekers van de weekmarkten aan met de vraag: Wat doe jij bij brand? Daarnaast gaven ze tips hoe je je huis brandveilig kunt maken, waar je het beste rookmelders kunt plaatsen en legden ze uit wat je moet doen als er toch brand uitbreekt. Op een aantal weekmarkten werd de brandweer vergezeld door de politie.

Preventietips
Via het Twitter-account @VRZ (www.twitter.com/vrz) werd tevens iedere dag een preventietip verzonden.

Vervolgactie/aanvulling
Afsluiting Zeeuwse Week van de Veiligheid - Brandweer Zeeland (st)rijdt tegen littekens. De Zeeuwse brandweer organiseerde aan het einde van de Zeeuwse Week van de Veiligheid een fietstocht. De Nederlandse Brandwonden Stichting had korpsen in Nederland opgeroepen te fietsen voor de strijd tegen littekens. Twee brandweermannen uit Zeeland hebben dit opgepakt en hebben besloten voor heel brandweer Zeeland een fietstocht te organiseren. Vanuit een aantal Zeeuwse kazernes vertrokken de fietsers richting Middelburg. Burgers konden niet zelf meefietsen, maar konden zaterdag 16 oktober wel naar het Abdijplein in Middelburg komen dat voor deze gelegenheid feestelijk was ingericht en waar ook een aantal hele oude brandweerauto's te bewonderen waren. De opbrengst van de sponsortocht werd overhandigd aan de Brandwonden stichting.

Foto's
BPW 2010 Zeeland - foto 1

Startjaar
2010