Ontruimen ziekenhuis in Sliedrecht (Zuid-Holland Zuid)

Contactpersoon

Doel(en) van de actie
Het ontruimen van een ziekenhuis.

Omschrijving
Het gaat hier om een ziekenhuis met drie bouwlagen. Daarboven een bouwlaag voor een verzorgingstehuis. Het ziekenhuis kent alleen dagbehandeling (wel met bedlegerige patiënten). Verzorgingstehuis 24 uurs verzorging. Doel was om, met beide BHV organisaties en brandweer, het gebouw te ontruimen.
Ontruimen van ziekenhuis: de oefening heeft 's-avonds plaatsgevonden (i.v.m. vrijwillig korps en bhv-ers), maar er was een dagsituatie gecreëerd. D.w.z. patiënten, personeel en BHV-ers.
Opkomst brandweer: realistisch.

Vervolgactie/aanvulling
Het is een dagsituatie: 'Door kortsluiting, ontstaan in een oude liftschacht, komt er rook vrij in het dagverblijf op de 1e etage afdeling Dagbehandeling. Door de rookvorming slaat de rookmelder aan gaat het alarm af (slow-whoop) en wordt de brandweer gealarmeerd. De rook trekt via de liftschacht naar de 2e etage. Een medewerker van de TD heeft na wat werkzaamheden de deur nog niet gesloten. De rook komt inmiddels door de openstaande deur ook op de 2e etage vrij. Door de kortsluiting valt het licht op beide etages uit. BHV van beide afdelingen komen in actie. Op zowel afdeling Oude Maas en afdeling Dagbehandeling zullen patiënten moeten worden geëvacueerd.'

Foto's
BPW 2010 Sliedrecht - foto 1 BPW 2010 Sliedrecht - foto 2

Startjaar
2010