Brandveiligheidsbewustzijn senior via alle kanalen in Twente — GOUD 2013 —

Contactpersoon

  • · Jan Sander
  • · Veiligheidsregio Twente
  • · E mail >
  • · 088-2568354
  • · LinkedIn

Doel(en) van de actie
Bevorderen zelfredzaamheid en brandveiligheidsbewustzijn van de zelfstandig wonende 55-plusser. Dit in de drietrap: voorkomen, melden en vluchten bij brand.

Omschrijving
1. Drie veiligheidsdagen hebben er plaats gevonden, verdeeld over Twente. Doel van deze dagen was: Veiligheid in de breedste zin van het woord afgestemd op de doelgroep in samenwerking met externe partners binnen het veiligheidsdomein. Onder het mom van multidisciplinaire aanpak de mensen op 1 plaats zo breed mogelijk informeren over hun veiligheid in hun leefomgeving.
2. Uitvoeren woningchecks bij de doelgroep (75 stuks in de maand oktober).
3. Voorlichtingsbijeenkomsten in de woongebouwen voor zelfstandig wonende 55-plussers (9 stuks) waarin vooral is ingezoomd op het voorkomen, melden en vluchten bij brand.
4. Brandweer Twente heeft elke medewerker van Brandweer Twente (1100 personen) een rookmelder geschonken. Met het doel om de rookmelder te plaatsen bij een dierbare 55-plusser die dat zelf niet meer kan. Om de uitvoering hiervan te stimuleren is hier een prijsvraag gekoppeld voor de medewerkers op de facebook pagina van de Brandweer Twente.

Vervolgactie/aanvulling
De woningchecks en voorlichting zijn doorlopend.

Foto's
Wat doe JIJ bij brand 2013 Twente - foto veiligheidsdagen1 Wat doe JIJ bij brand 2013 Twente- foto spandoek ophangen veiligheidsdag Hengelo Wat doe JIJ bij brand 2013 Twente - foto rookmelder ophangen door burgemeester Wat doe JIJ bij brand 2013 Twente - foto veiligheidsdagen6

Startjaar
2013

Video
 

Extra ontwikkelde attributen:

Download: > Woningchecklist van Smokey

Download: > Folder Brandveiligheid en uw beperking

Betrokken Partners

Stichting Vitaliteit en Veiligheid voor Senioren
Gemeenten
Rode Kruis
Brandwonden Stichting
Lang zult u wonen
VVN
Meyra
Auto Ter Riet

Do's/Don'ts
Wat werkte erg goed?
Multidisciplinaire aanpak.

Wat is een verbeterpunt?
Lastig om de doelgroep te bereiken.