Co kennisevent 2023

Donderdag 26 januari vond het CO-kennisevent plaats waarin de deelnemers werden meegenomen in de wereld van CO. De nieuwste inzichten, de ervaringen in de praktijk, het wettelijke CO-stelsel en de landelijke publiekscampagne over de invoering van het CO-stelsel kwamen die dag uitgebreid aan bod.

Datum

26 januari 2023

Inschrijven tot

23 januari 2023

Locatie

Van der Valk Hilversum - de Witte Bergen

Extra info

De presentaties zijn op deze pagina te bekijken

CO-kennisevent

Donderdag 26 januari waren 75 collega’s aanwezig bij het CO-kennisevent. Daar werden zij door dagvoorzitter René Hagen meegenomen in de wereld van CO. Lieuwe de Witte trapte de inhoudelijke sessie af met een heldere uitleg over wat CO nou eigenlijk is, hoe het zich gedraagt en wat dat dan betekent voor het plaatsen van CO-melders. Dat CO nog steeds een sluipmoordenaar is, werd duidelijk uit de presentatie van Peter Schuurmans. Hij had een mooi overzicht van de CO-incidenten die in VR Rotterdam-Rijnmond zijn geregistreerd. Hij lichtte er een aantal incidenten uit waardoor het duidelijk werd dat de oorzaak van CO-vergiftiging zich niet beperkt tot de Cv-ketel. Er zijn ook andere bronnen die tot incidenten leiden.

Vanaf 1 april is mag onderhoud en installatie van gasverbrandingsinstallaties alleen nog uitgevoerd worden door een gecertificeerd installateur. Deze kan je herkennen aan het CO-vrij logo. Michiel van Baars (BZK) legde uit hoe deze wetgeving in elkaar steekt en hoe deze tot stand is gekomen. Deze wetgeving moet natuurlijk ook gecommuniceerd worden zodat het Nederlands publiek weet dat ze moeten letten op het CO-vrij logo wanneer ze een installateur zoeken. Bas de Boer nam de deelnemers mee in de campagne voering. Hij maakte duidelijk hoe we met welke middelen de doelgroep bereiken.

Mede door de goede vragen was het een geslaagd en interactief CO-kennisevent. Het laat zien dat het onderwerp leeft. Kon je niet aanwezig zijn? Of was je aanwezig, maar wil je graag de presentaties terugzien om ze ook met je collega’s te delen? Dat kan! Ze staan hieronder.

CO-kennisevent 26 januari 

Onderstaand zijn de presentaties van het kennisevent te bekijken.

CO-inzichten – Lieuwe de Witte

Koolmonoxide, de praktijk – Peter Schuurmans

Wettelijk stelsel CO – Michiel van Baars

CO-Vrij campagne – Bas de Boer