Marieke van Daal – Projectleider Netwerk Nationale Brandpreventieweken

 

Preventie, Marketing & Communicatie, Nederlandse Brandwonden Stichting

Foto Marieke van DaalVanaf begin 2007 werk ik bij de Brandwonden Stichting in Beverwijk en ben ik projectleider van de Nationale Brandpreventieweken. Met de begeleidingscommissie wordt het thema en de belangrijkste risicogroep voor de campagne bepaald. Daarna gaan we vanuit de gestelde doelen aan de slag om alle benodigde middelen en acties te bedenken en op te zetten. Mijn achtergrond ligt in marketing en communicatie en ondertussen is mijn passie om dit in te zetten voor preventie.

Hiervoor werkte ik als marketeer in de cultuur- en toeristische sector. Mijn werkzaamheden bestonden uit het bedenken, opzetten en coördineren van projecten zoals toeristische themajaren en marketing groepsbezoek.
Met een passie voor reizen en talen lag mijn start in een studie internationaal toeristisch management. Vooral het marketing en communicatie deel beviel me erg goed. Dit heb ik vervolgd met het diploma Marketing Nima B en enkele online marketing cursussen.

De Brandwonden Stichting trok mijn aandacht vanwege haar missie: brandwonden voorkomen en het leed als gevolg van brandwonden tot een minimum beperken. Dat laatste is iets dat we ook door middel van de Brandpreventieweken campagnes stevig aanpakken. Met slimme marketing en communicatie kunnen we absoluut verschil uitmaken. Op naar weer enkele geweldige Brandpreventieweken!