E-learning vluchtoefening 65-plusser

 

De basic e-learningmodule is bedoeld om op de tablet met een senior die niet kan oefenen de vluchtroute ‘droog’ door te nemen. Dit is een korte film, waarin 65-plussers de vluchtoefening thuis doen en de kijker interactief meedoet door zeven vragen te beantwoorden. Deze module zal opgenomen worden in de speciale applicatie die ontwikkeld wordt voor de vluchtoefeningen en zal ook op www.watdoejijbijbrand.nl komen te staan.

Stel, u bent met vluchtoefeningen bezig en komt bij een 65-plusser waar u het om een of andere reden niet haalbaar vindt samen te oefenen. Dan is het handig om een tweede manier te hebben om deze dame of heer voor te lichten. Niets wint het natuurlijk van beleving, maar deze is wel gedeeltelijk na te bootsen. Daarom wordt deze basic e-learningmodule vluchtoefening ontwikkeld.

Onderdelen van de vluchtoefening-applicatie voor tablet/smartphone.
Deze applicatie is bedoeld voor brandveilig leven brandweerprofessionals om de vluchtoefeningen makkelijk te doen en te delen onderling. Hierop staan:
A. De nabespreekpunten, 10 vragen waarmee de belangrijkste onderdelen van de oefening aan bod komen.
B. De deeloptie van foto’s, quotes en ontdekte brandveiligheidsoplossingen.
C. De basic E-learningmodule vluchtoefening 65-plusser. Dit filmpje met vragen is te benutten als de oefening niet live gedaan kan worden.
De applicatie zal in de week van 22-26 september met de brandpreventiewekencontactpersonen in de regio’s getest worden.

Samen meteen praktijkinformatie delen
De data uit de nabespreekpunten en de gedeelde foto’s, quotes en oplossingen worden meteen online gedeeld via een afschermde pagina voor brandveilig leven brandweerprofesionals. Zo creëren we in ‘real time’ onderzoeksinformatie in de praktijk.
U kunt bij het delen van de informatie ook aangeven als de quote, oplossing of foto breder gebruikt mag worden op twitter, facebook en andere media. Dan creëren we zo ook nuttige content om publieksvoorlichting mee te doen.