Applicatie vluchtoefening

 

Screenprint vluchtportal wdjbbVanaf woensdag 1 oktober vragen we in het land flink aandacht vragen voor vluchtoefeningen met thuiswonende senioren! In de pers, online en IN de wijken. Op die manier gaan mensen de noodzaak van brandveiligheid ervaren en roepen we op tot brandveilig leven.  Laten we samen onze praktijkervaringen met 65-plussers en brandveiligheidsbewustzijn gaan delen.

Wat kun je met de applicatie?

1. Oefenen:
Hier vindt je een stappenplan en als je wilt kun je ook het gehele draaiboek bekijken.

2. De vluchtoefening nabespreken:
…in 10 vragen waarmee de belangrijkste onderdelen van de oefening aan bod komen. (dit is ook meteen onderzoeksdata, die je online terugziet)

3. Met collega’s informatie delen:

Foto’s, mooie quotes van deelnemers en ontdekte brandveiligheidsoplossingen deel je snel. Deze verschijnen meteen op beeld, ook van collega’s dus!

4. De basic E-learningmodule:
Deze module bestaat uit een filmpje van een vluchtende 65-plusser waarin 7 vragen worden gesteld. Deze is te benutten als de oefening om een of andere reden niet live gedaan kan worden.


* Frequently asked questions (FAQ) *

Beveiligde inlog per regio
Elke regio heeft een eigen gebruikersnaam en inlogcode voor de applicatie.
De brandpreventiewekencontactpersoon in jouw regio heeft deze inloggegevens ontvangen.
Met deze inlogcode kom je in de Portal Vluchtoefening. Hier kun je nabespreken, delen, de e-learning vinden en ook meteen bekijken wat er allemaal gedeeld wordt door collega’s.

Snel toegang via je tablet
Je kunt heel gemakkelijk het icoontje ‘Vluchttest’ op je startscherm plaatsen, zodat je altijd handig de applicatie in kan om te zien wat mensen plaatsen, om zelf te delen of de e-learning te benutten.
Lees hier hoe je dat kan doen.

Geen internetverbinding?
Dan kun je via deze link met de te downloaden formulieren de nabespreking doen, te delen informatie (quotes, oplossingen) opschrijven en later alsnog in de portal verwerken. En het e-learningfilmpje kan je op je tablet zetten.

Openbare informatie?
Bij de foto’s, quote’s en oplossingen die je deelt, kun je het steeds aangeven via een vinkje als je deze alleen in de Portal beschikbaar stelt en niet voor breder gebruik. In de Portal kunnen alleen Brandweer en Brandwonden Stichting kijken. Natuurlijk hopen we ook veel quotes en foto’s wel breed te mogen gebruiken als voorlichtingsmateriaal in onze activiteiten om Nederland tot brandveiliger leven te motiveren. De openbaar beschikbaar gestelde informatie staat hier: http://watdoejijbijbrand.nl/vluchtervaringen/

Screenprint vluchtportal wdjbb