European Fire Safety Award

 

Een project dat wordt ingediend voor de European Fire Safety Award moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Het project dient origineel, ambitieus, innovatief en reproduceerbaar te zijn. Daarnaast moet het een positieve effect hebben op én in samenspraak zijn met de doelgroep. Alleen dan maakt het project kans op de felbegeerde award! Onderstaand twee voorbeelden van projecten die prima zouden kunnen worden ingediend. Toevallig ook de Gouden Rookmelders van de afgelopen twee jaar 🙂

Het project De Woningcheckers dat kinderen in de basisschool leeftijd opleidt tot Ambassadeurs Brandveilig Leven heeft grote impact gehad op de directe omgeving van de kinderen en de relatie met de gemeenschap versterkt. Doordat de kinderen een woningcheck bij bijvoorbeeld opa en oma uitvoerden werd de bewustwording op het gebied van brandveiligheid vergroot bij zowel jong als oud. Daarnaast is het project gemakkelijk reproduceerbaar en blijkt uit de effectmeting dat de deelnemende kinderen en (groot)ouders zeer enthousiast zijn over het project. klik hier voor een uitgebreide beschrijving van het project.

Het project Slimme Rookmelders voorziet huizen van kwetsbare ouderen van slimme sensoren. Mantelzorgers kregen een voorlichting en training aangeboden, zodat zij bij een eventuele calamiteit snel en goed kunnen handelen. Nog niet eerder is een project binnen een veiligheidsregio op zo’n grote schaal uitgevoerd. En met effect! Het innovatie en originele project kon tijdens de proefperiode al drie potentiële woningbranden voorkomen. Hierdoor is de impact en toegevoegde waarde van het project alvorens het project officieel van start is gegaan al aangetoond. klik hier voor een uitgebreide beschrijving van het project.