Middagworkshops

 

Expertdag, dinsdag 22 april, IFV, Arnhem. 
U vind het totaalprogramma van de dag hier .

A: Als brandweer je doelgroep leren kennen via sociale media
Door: commandant Bert Brugghemans van brandweer Antwerpen
Social media kunt u benutten om uw boodschap te versturen. U kunt dit medium ook gebruiken om informatie te vinden en om de conversatie te starten. Er is via social media veel interessante informatie te ontdekken over onze doelgroepen. In deze workshop wordt het pad gelopen van zenden naar monitoren en analyseren en van interventie naar preventie. Er wordt gewerkt aan de hand van eigen cases en voorbeelden uit binnen- en buitenland. Met deze informatie kunt u daarna ook meteen in uw regio aan de slag.
Klik hier voor de presentatie.

B: Meettechnieken Brandveilig Leven
door Brandveilig Leven regiomensen en onderzoeker uit de brandweerzorg
Waarom zouden we willen meten bij onze projecten om brand te voorkomen? En wat kun en willen we dan precies meten? Er is onderzoek naar gedaan door het IFV, waarna ook de brochure ‘Brandveilig Leven in de praktijk’ is gepubliceerd. Welke ervaringen hebben andere regio’s met meten? In deze workshop zal nader op dit thema ingegaan worden, de discussie gevoerd worden over wat werkt en wat niet en kunnen de deelnemers bekijken hoe dit in hun regio toe te passen.
Klik hier voor de presentatie.

C: Ambassadeur Brandveilig Leven. Hoe maak je het verschil?
Door: Veiligheidsregio Limburg-Noord
Het project zal van ontwikkeling tot evaluatie toegelicht worden. De vraag hoe maak je het verschil zal interactief en aan de hand van concrete voorbeelden ‘beantwoord’ worden. Hierbij komen zeker een aantal ‘verschillen’ aan bod zoals: samenwerking met de thuiszorg en welzijnswerk. Niet alleen de medewerkers maar ook het management én communicatie. Verbinding tussen veiligheid en gezondheid door de GGD te betrekken. Gebruik maken van uitstekend voorlichtingsmateriaal van andere projecten én van collega regio’s. Maar het allerbelangrijkste verschil is wel dat het geen eenmalige maar juist een structurele activiteit is.
Klik hier voor details over het project.

D: Senioren bereiken via partners: Zoeken, vinden en verbinden
Door: Veiligheidsregio Twente
In Twente is de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met brandveilig leven projecten waarbij zowel binnen de gemeente als bij verschillende partners het thema nu echt stevig wordt opgepakt. Tijdens de workshop kijken we naar de diverse mogelijkheden hoe je de verschillende multidisciplinaire partners bij elkaar kunt brengen. Ook kijken we hoe we door deze samenwerking, onze doelgroep, in dit geval de zelfstandig wonende senior, kunnen vinden en bereiken.
Klik hier voor de presentatie.