Gouden Rookmelder 2013

 

De winnaars van de preventieprijzen Gouden, Zilveren en Bronzen Rookmelder 2013 zijn:
Uitreiking d.d. 22 april 2014

De begeleidingscommissie van de Brandpreventieweken had uit de mooie oktober preventie-acties van de brandweer drie veiligheidsregio’s genomineerd voor de Gouden Rookmelder 2013. Noord-Limburg, Twente en Haaglanden gingen op de Expertdag Brandpreventieweken de strijd aan op het podium. De aanwezigen in de zaal bepaalden wie er met welke prijs vandoor zou gaan.
Voor meer details over de projecten, in film, klik hier.

Elke veiligheidsregio mocht in 8 minuten aan de aanwezigen laten zien hoe zij hun actie hebben neergezet en wat ze hebben bereikt. Dit deden ze alledrie met grote passie, in hun strijd om de landelijke brandpreventieprijs De Gouden Rookmelder.

Winnaar Gouden Rookmelder 2013: Brandweer Twente
IMG_5156
Twente won met haar brede campagne, waarbij onder andere alle burgemeesters rookmelders ophingen bij senioren, brandveiligheids-beleef-dagen met een groot aantal partners werd georganiseerde. Zij ging met de Gouden Rookmelder en de geldprijs van 1.500 Euro naar huis.
Klik hier voor de details van dit preventieproject.

Zilveren Rookmelder 2013: Brandweer Limburg-Noord
Zilveren Rookmelder Limburg-Noord 2013
De Zilveren Rookmelder ging naar Veiligheidsregio Limburg-Noord, welke met haar project Ambassadeur Brandveilig Leven medewerkers van zorgoroganisaties tot brandveilig leven boodschapper hebben gemaakt. Deze mensen komen echt achter de voordeur bij de thuiswonende senior en zo de perfecte ambassadeur.
Klik hier voor de details van dit preventieproject.

Bronzen Rookmelder 2013: Veiligheidregio Haaglanden
Bronzen Rookmelder Haaglanden 2013
De Bronzen Rookmelder ging naar Veiligheidsregio Haaglanden, die het gesprek met de senior is aangegaan tijdens een Broodje Brandweer lunch op alle 23 kazernes van de regio, samen met vrijwilligers, rookmelderteam en alle breoepsbrandweerlieden. De senioren kwamen af op de kazerne en gezelligheid en gingen later met veel brandveiligheidstips en -bewustzijn naar huis.
Klik hier voor de details van dit preventieproject.