First Alert biedt ruim 40 jaar ervaring

 

Gedurende vier decennia heeft de uitvinder van de rookmelder voor huishoudelijk gebruik een schat aan ervaring met brandpreventie opgebouwd. Deze ervaring deelt zij dan ook graag opnieuw met de organisatie van de Nationale Brandpreventieweken.

First Alert toont zich al veertig jaar een innovatief bedrijf. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van brandpreventie worden niet zelden door First Alert geïnitieerd. Het is dan ook logisch dat First Alert ooit samen met de Brandwonden Stichting aan de wieg stond van de Nationale Brandpreventieweken. Het bedrijf brengt als sponsor niet alleen geld in, maar ook – en dat is zeker zo belangrijk – veertig jaar expertise, ervaring en innovatie.

Een fraai voorbeeld van de ontwikkelingen waar First Alert voor staat, was de introductie van de nieuwste rookmelder met geïntegreerde, niet-verwijderbare batterij. Deze batterij gaat minimaal net zolang mee als een rookmelder: 10 jaar. Tijdens de Nationale Brandpreventieweek zal er veel aandacht zijn voor dit product, omdat we daarmee een nieuwe stap zetten op het gebied van preventie. Een eenmaal geïnstalleerde rookmelder zal ook immers minimaal tien jaar zijn levensreddende werk blijven doen.

Daarnaast leidde de samenwerking tussen First Alert en de Nationale Brandpreventieweken tot continuering van een aantal andere acties, die hun nut in de afgelopen jaren al meermalen hebben bewezen:
● een gezamenlijke actie bij de Gamma-bouwmarkten;
● een donateursactie met de Brandwonden Stichting;
● een actie gericht op woningbouwverenigingen;
● een gezamenlijk onderzoek naar brandveiligheid;
● het goedkoop ter beschikking stellen van rookmelders aan de brandweer.