CO-preventie campagne februari 2017

 

co driehoek logo 2017 Van 1 tot en met 15 februari 2017 zullen Brandweer Nederland en de Brandwonden Stichting met de koolmonoxidepreventie campagne ´Stop CO-vergiftiging´ aandacht vragen voor de gevaren en kenmerken van koolmonoxidevergiftiging. Op de in november gehouden landelijke informatiesessie zijn het meest recente onderzoek van het IFV, de regelgeving over CO en de plannen voor deze publiekscampagne toegelicht aan de veiligheidsregio’s en de GGD. Het onderzoek van het IFV, in opdracht van Brandweer Nederland en de Brandwonden Stichting, levert eindelijk een correct, eenduidig en onderbouwd plaatsingsadvies voor de CO-melder op. Het plaatsingsadvies vindt u op deze hier.

CO logo driehoek koolmonoxide

www.brandweer.nl/koolmonoxide

Hoe kunt u als veiligheidsregio/GGD de campagne ondersteunen? Dit kan door:
1. Gebruik filmpjes van mensen die een CO-vergiftiging meemaakten 
2. Gebruik het campagnelogo en de beelden voor Ventileer-Controleer en Alarmeer 
3Benut de online koolmonoxide-test
4. Benut het persbericht 
5. Deel koolmonoxide-weetjes op facebook en twitter
6. Verspreid de CO-kenniskaart en logosticker 
7. Gebruik de informatie op uw site, lokale krant en burgercontact

Screenprint CO film 2 - Nieuwe CV ketel bleek levensgevaarlijk -20171. Gebruik de filmpjes van mensen die een CO-vergiftiging hebben meegemaakt
Vier mensen vertellen over hun eigen ervaring met CO-vergiftiging in huis. Benut de filmpjes voor preventiedoeleinden. U kunt ze op uw website plaatsen, er naar linken in nieuwsbrieven, in presenatties benutten of de speciale social media versies ervan op facebook delen. Bekijk ze hier.

2. Gebruik het campagnelogo en de beelden voor Ventileer-Controleer en Alarmeer
Als veiligheidsregio of GGD kunt u het logo benutten op uw website, in nieuwsbrieven, e-mailhandtekeningen e.d. Het logo is op te vragen in staande en liggende variant. De drie beelden van ventileer, controleer en alarmeer vindt u onderaan deze pagina.

banner3. Benut de online koolmonoxide-test
Plaats de link naar de geheel vernieuwde koolmonoxide-test op uw website.  Aan het eind van de test, kunt u de test ook gemakkelijk delen via Linkedin, Whatsapp, Email, Twitter, Facebook e.d. Benut de website www.brandweer.nl/koolmonoxide met informatie voor publiek. Deze site is aangepast met de informatie en hier zal ook de online test komen te staan.Verwijs er naar of plaats de informatie op uw eigen website. Benut deze banner voor de test ook op uw site.

4. Benut het persbericht
Benut op dit landelijke persbericht. Via de pers slaan Brandweer Nederland  en de Brandwonden Stichting op woensdag 1 februari luid alarm voor de stille sluipmoordenaar koolmonoxide, richting televisie, kranten/tijdschriften en online media.

5. Deel koolmonoxide-weetjes op facebook en twitter
Benut de koolmonoxide-weetjes, ervaringen en tips, die vanaf begin februari op de Facebook pagina en de Twitterpagina Brandweer Nederland te vinden zijn.

6. Verspreid de kenniskaart en sticker
Voor de campagne zijn een kenniskaart in de vorm van een driehoek gemaakt en daarnaast zijn stickers beschikbaar van het driehoekslogo. Bekijk hier de kenniskaart als pdf. Elke regio ontvangt een oplage gratis van beide materialen. De contactpersoon van de brandpreventieweken in uw regio zal deze materialen ontvangen.
Voorkant kenniskaart CO-17 Achterkant kenniskaart CO-17

7. Gebruik de informatie op uw site, lokale krant en burgercontact
Plaats informatie over koolmonoxidevergiftiging op uw website en in lokale kranten, zie www.brandweer.nl/koolmonoxide. En neem het aub mee in contactmomenten met burgers. U kunt ook contact zoeken met de GGD in uw regio om af te stemmen over samenwerking in deze campagne en bij CO-meldingen.

Inhoud CO-preventie campagne 2017: met veel ervaringsverhalen
De campagne is in lijn met de jaarlijkse oktober Brandpreventieweken campagnes opgezet en bestaan uit een aftrap voor de pers, een massale, landelijke social media aftrap, een kenniskaart, logosticker en een volledig nieuwe website via Brandweer Nederland en een nieuwe online kennistest. Belangrijk onderdeel van de website zijn de vier ervaringsverhalen in de vorm van filmpjes van slachtoffers. Daarmee kunnen we de gevaren en kenmerken van koolmonoxide voor het publiek goed zichtbaar maken.

Logo’s en beelden
- Wilt u de logo’s ontvangen, mail dan naar info@netwerknationalebrandpreventieweken.nl.
- Binnenkort is ook de banner voor verwijzing naar de site en test beschikbaar.
- Hieronder kunt u als brandweer/GGD ook de beelden bij ventileer, controleer, alarmeer downloaden.

=> Ventileer. download hier
  CO-ventileer

 

 

 

 

 

 

 

=> Controleer, download hier.

CO-Controleer b

 

 

 

 

 

 

 

=> Alarmeer, download hier.

CO-Alarmeer